Nieuwerkerks Vrouwenkoor

Workshop "Meerstemmig zingen"

15 maart 2018

Ben je benieuwd hoe het is om in een meerstemmig koor te zingen? Ervaar het tijdens de workshop "Meerstemmig zingen", een inspirerende, laagdrempelige workshop van het Nieuwerkerks Vrouwenkoor. Je bent van harte welkom om deze gevarieerde avond waarin het meerstemmig zingen centraal staat bij te wonen!

Magisch

Er is iets bijzonders met de klank van de menselijke stem. Die kan ons enorm raken. Nog meer bijzonder is de klank van meer stemmen bij elkaar. Helemaal magisch wordt het als 3 of meer stemmen door het zingen van verschillende melodie├źn harmonie├źn en akkoorden gaan vormen.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan koorzingen. De kosten zijn laag, het is toegankelijk voor alle leeftijden en je krijgt er veel voor terug. Zingen werkt ontspannend op lichaam en geest, samen iets doen is inspirerend, samen een klank maken doet iets speciaals en onbenoembaars met je. Je geniet van muziek op een manier, die anders is dan muziek consumeren door luisteren. Het raakt een diepere laag en heeft daardoor beslist een toegevoegde waarde.

Roland Hangelbroek

De workshop wordt verzorgd door Roland Hangelbroek. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden en coachen van zangers. Roland vindt het leuk en uitdagend om te laten zien hoe je als zanger het beste uit jezelf kunt halen, en hij weet hoe je dat aan kunt pakken.

Onderwerpen

Tijdens de twee uur durende workshop wordt onder andere aandacht besteed aan:

• je stemgroep, hoe kun je elkaar steunen
  • hoe zorg je dat je geen last hebt van de andere partijen
  • koorzang als teamsport

De onderwerpen zullen worden behandeld en toegelicht met voorbeelden en aanwijzingen, maar het gaat natuurlijk vooral om het uitvoeren in de praktijk: hoe pak je het aan, waar moet je op letten en hoe weet je of je het goed doet?

Waar en wanneer

Meerstemmig zingen is enorm leuk, inspirerend en uitdagend, kom het zelf ervaren!

De workshop vindt plaats op donderdag 15 maart van 20:00 tot 22:00 uur. Locatie is De Vluchtheuvel, Kerkgang 2, Nieuwerkerk aan den IJssel. Aan het volgen van de workshop zijn geen kosten verbonden.

Vind je het leuk om deel te nemen aan de workshop? Je kunt je inschrijven via onderstaand formulier, je kunt een mail sturen naar workshop@nieuwerkerksvrouwenkoor.nl of bel 06-11402286.

Inschrijven workshop 15 maart 2018

naam: